«بازیگری در ۳۶ کارگاه»، عنوان کتابی است که دی ۹۹ به قلم پوریا عبدی و با مقدمههایی از رویا افشار و ابوالفضل جلیلی توسط انتشارات نظامالملک منتشر شد.
عنوان علمی این کتاب «بازیگریِ ادراکگرا» است و همانطور که از نامش پیداست، شیوهای از بازیگری میباشد که مبتنی بر ادراک بازیگر خواهد بود. در این شیوه که برای اولین بار مطرح میگردد؛ بازیگر متکی بر علم خويش است. علمی که بر تواناییهای بدنی، بیانی و تحلیلی، همچنین مهارتهای وابسته به تخیل، خلاقیت و شناخت متن نمایشی توجه دارد. به عبارتی بازیگر در این شیوه، قبل از انجام هر عملی، نسبت به آن آگاهیِ کاملی خواهد داشت.
بازیگریِ ادراکگرا شاید در موارد محدودی به سایر مکاتبِ آموزش بازیگری شباهت داشته باشد اما از نظر فکری و بینشی، متفاوت از بسیاری شیوههای آموزش بازیگری خواهد بود. به بیان سادهتر این شیوه، نوعی طرز فکر شناختگرایانه نسبت به بازیگری است.
این کتاب شامل ۳۶ کارگاه عملی بازیگری است که در هر کارگاه، تمریناتی مدرن و کاربردی پیرامون موضوع مورد بحث ارائه میگردد. این آموزشها صرفاً در حوزهی فیزیک بازیگر خلاصه نمیشوند و تحلیل درام را نیز در حیطهی آموزشهای خود قرار میدهد. البته در مقولهی تمرینات فیزیکی، فیلم آموزشی نیز ارائه گردیده تا مخاطب بتواند با مطالعهی کتاب یک کارگاه حرفهای آموزش بازیگری را لمس نماید.
این کتاب به نوبهی خود اولین کتاب آموزش بازیگری ایرانیست که شامل کارگاههای مدون بازیگری، به همراه فیلم آموزشی میباشد و میتواند برای علاقهمندان به بازیگری، همچنین اساتید این رشته کتابی مفید واقع شود.